Career Discovery Traject

 

De wereld evolueert snel, zowel technologisch als maatschappelijk. Dat heeft impact op de manier waarop we naar loopbanen kijken. Een organisatie kan geen levenslange tewerkstelling in een stabiele omgeving meer beloven en een werknemer wil ook meer dan dat. Dat maakt dat strakke processen worden vervangen door een continue dialoog.

 

Om als managers of als werknemers goed voorbereid te zijn op deze dialoog is er het Career Discovery Traject. Career Discovery is een wetenschappelijk instrument, ontwikkeld door Talentlogiqs, in samenwerking met Universiteit Antwerpen.

 

Zo ziet het traject eruit

 

  • Vooraf vul je een korte test in over je loopbaanvaardigheden.
  • Tijdens de workshop maak je kennis met de nieuwe visie op loopbanen, word je bewust van wat jou motiveert, hoe het zit met je energieniveau en wat je daaraan kan doen en krijg je een zicht op je eigen loopbaanvaardigheden.
  • Je verlaat de workshop met een persoonlijk actieplan.

De workshop kan 'live'. Dan voorzien we veel variatie en impact en krijgt iedereen een werkboek. Een mooi alternatief is een online traject met interactieve groepssessies en tussentijdse online opdrachten.

 

Waar zetten we dit in?

 

Om retentie en motivatie te verbeteren door een constructieve dialoog tussen medewerkers en managers te stimuleren

Bij veranderingstrajecten en reorganisaties zodat medewerkers zien hoe dit kansen kan bieden als ze initiatief gaan nemen.

In het onboarding-traject om helder te maken wat de organisatie biedt en verwacht op vlak van loopbanen